Scroll to top

Prečo predávať v lete

Business | Eugen Kovács - 1. mája 2020

Jedným z najrýchlejších spôsobov, ako zvýšiť hodnotu vášho domova, je zvýšiť jeho príťažlivosť, ktorá vyvrcholí v lete. Koniec koncov, nevyzerá to u vás doma atraktívnejšie, keď sú stromy zelené, kvitnú kvety a trávnik je svieži? Preto ak chcete svoju nehnuteľnosť predať čo najrýchlejšie, najlepšou voľbou je koniec jari až začiatok leta. Veď už len samotné počasie povzbudzuje kupujúcich a predávajúcich, aby boli aktívni.

V lete máme na všetko viac času
Leto prináša dlhé dni a krátke noci a vďaka veľkému množstvu slnečného svetla majú kupujúci viac času na obhliadky a sú aj pozitívne naladení na kúpu novej nehnuteľnosti. Leto je predovšetkým časom prázdnin a dovoleniek a aj istým medziobdobím kedy sa môžeme pripraviť na nový začiatok. Ľudia majú tendenciu v lete viac kupovať a sťahovať sa do nového, pretože toto ročné obdobie poskytuje prirodzenú prestávku a dáva i deťom šancu prispôsobiť sa novému prostrediu, pokiaľ sa im nezačnú školské povinnosti.

Vyhovujúce počasie
Toto ročné obdobie sa zvyčajne vyznačuje najlepším počasím, čo znamená, že budete môcť predviesť sviežu zelenú trávu, krásne kvety a ďalšie atraktívne terénne úpravy. Podzemný bazén vyzerá pod jasnou modrou oblohou oveľa príjemnejšie ako obklopený hromadami mŕtvych listov alebo kalu z nedávnej búrky.

Môžete sa sústrediť na renovácie
Čo so všetkými dlhými letnými víkendami? Dlhý letný čas môžete tiež využiť na opravu svojho domova. Opravovali ste strechu? Potrebuje vaša kuchyňa upgrade? Vyžadujú vaše steny čerstvý náter? Aj keď nemusíte byť nadšení z toho, že sa vzdáte jedného alebo dvoch víkendov, všetky tieto malé vylepšenia môžu urobiť zázraky, aby sa zvýšila hodnota vášho domu pri jeho predaji.
Leto je trhom predávajúceho
V letných mesiacoch sa predáva 30 až 40 percent domácností. Prečo? Pretože oveľa viac ľudí má voľno a chce sa usadiť pred začiatkom školského roka. Uvedenie domu na trh v lete by mohlo znamenať viac obhliadok, viac ponúk, viac potencionálnych kupujúcich a lepšiu predajnú cenu pre váš domov.

Zaujímavosť:
Zatiaľ čo neskorá jar až začiatok leta býva najlepším obdobím na predaj vášho domu alebo bytu, existuje špecifický mesiac, ktorý má tendenciu získavať najlepšie výsledky: máj – konkrétne prvé dva týždne mája. Domy predávané v tomto časovom rámci sa podľa istej štúdie predávajú rýchlejšie a často za marginálne vyššiu požadovanú cenu.

Súvisiace články